Sagan sprint naar winst in Ronde van Zwitserland

Aangepast
Peter Sagan sprint naar de winst in de Ronde van Zwitserland EPA

Peter Sagan heeft de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Slowaakse wereldkampioen was na 155 kilometer van Frauenfeld naar Frauenfeld de sterkste in een massasprint. Hij boekte zijn 16de ritzege in de Ronde van Zwitserland.

De etappe telde vier omlopen van 39 kilometer rond Frauenfeld. In de laatste brak de meute bij de lichte beklimming van een heuveltje in tweeën. Een groepje met de Belg Jasper Stuyven als gangmaker wist in de levendige finale een gaatje te slaan, maar hield geen stand.

Stefan Küng (l) en Peter Sagan (r) voor de start EPA

Fernando Gaviria van QuickStep ging al vroeg de sprint aan, maar Sagan ging de Colombiaan in de laatste meters nog voorbij. Gaviria werd tweede, voor de Australiër Nathan Haas van Katusha. Steven Kruijswijk (Jumbo) kwam als tiende over de meet.

Zaterdag won BMC de eerste etappe, een ploegentijdrit over 18,3 kilometer en werd Stefan Küng de eerste leider in de 82ste Ronde van Zwitserland. De Zwitser pakte zondag onderweg drie seconden bonificatie en behield de leiding.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Sagan sprint naar winst in Ronde van Zwitserland

STER Reclame