NOS Sport Motocross Aangepast

Jeffrey Herlings ook in Frankrijk een klasse apart

ANP

Jeffrey Herlings heeft ook bij de Grand Prix van Frankrijk zijn dominantie in de MXGP onderstreept. De motocrosser reed in de eerste manche van start tot en met finish aan de leiding en won de tweede manche na een indrukwekkende inhaalrace.

Antonio Cairoli, titelverdediger en Herlings' grootste uitdager, werd in de eerste manche derde en in de tweede manche tweede. Overall liep Herlings dus acht punten uit op de Italiaan.

Ongenaakbare Herlings loopt verder uit in Frankrijk Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Gok pakt goed uit

Herlings dankte zijn zege in de eerste manche aan zijn ijzersterke start. Hij koos in de eerste bocht de buitenkant, waardoor zijn grip op de baan optimaal bleef en de concurrentie het nakijken had.

"De start was een gok", erkende Herlings na afloop. "Het was afwachten hoe dit zou uitpakken, omdat het heel modderig was. Maar uiteindelijk ging het prima."

Machtige inhaalrace

In de tweede manche was Herlings, die al acht manches op rij de beste was, juist matig weg. De Brabander zat klem achter Romain Faivre, waar Cairoli gelijk de leiding greep.

Een indrukwekkende inhaalrace volgde en kort voor het einde ging Herlings zijn voornaamste concurrent voorbij, om de koppositie niet meer af te geven.

Door de dubbele zege komt Herlings op 486 punten in het WK-klassement. Nummer twee Cairoli staat op 424 punten.

STER reclame