De motorrijders werden een voor een gecontroleerd Inter Visual Studio

Op een parkeerplaats langs de A4 in de buurt van Amsterdam heeft de politie vannacht een groep van honderden motorrijders gecontroleerd en in een fuik laten rijden. Het gaat om zo'n 700 tot 1000 motorrijders.

Hieronder zie je hoe de politie de motorrijders tegenhoudt:

'We gingen gewoon een rondje rijden'

De motorrijders, afkomstig uit het hele land, hadden zich verzameld op een parkeerplaats langs de A4 in de buurt van Rijsenhout voor een 'ride out', een motortoertocht. De politie sloot de parkeerplaats rond 00:30 uur af en controleerde in de uren erna iedereen. De politie schreef tientallen bekeuringen uit, arresteerde iemand, nam een motor in beslag en nam drie rijbewijzen in beslag.

Niet alleen op de parkeerplaats werden de motorrijders gecontroleerd: ook langs de route naar de parkeerplaats hielden agenten de groep al in de gaten op het maken van verkeersovertredingen. Op de parkeerplaats zelf werden de namen van de motorrijders genoteerd en hun papieren gecontroleerd.

In de massa ben je niet onkwetsbaar.

De politie ziet de operatie als een signaal

Er werden boetes uitgedeeld voor het rijden met een geschorst kenteken, voor het niet dragen van een helm, het negeren van een rood licht en het rijden over de vluchtstrook. Ook kregen dertig mensen een bekeuring voor het negeren van een rood kruis en werd voor 7700 euro aan openstaande boetes geïnd. Iemand die gesignaleerd stond, is aangehouden.

De politie zegt vaker dit soort controles te gaan doen. "In het verleden constateerden we veel overtredingen tijdens dit soort ride-outs", zegt een woordvoerder. "En dit is het resultaat. Het is ook een signaal naar de mensen toe: in de massa ben je niet onkwetsbaar."

STER reclame