Max Verstappen (r) naast Vettel (m) en Bottas (l)
NOS SportAangepast

Verstappen na P3: toont aan dat we kans maken in de race

"Een mooi resultaat", luidt de conclusie van Max Verstappen na het behalen van een derde plaats in de kwalificatie van de Grand Prix van Canada.

Met een ijzersterke laatste ronde reed de Red Bull-coureur zich naar de tweede startrij, achter Sebastian Vettel (Ferrari) en Valtteri Bottas (Mercedes), maar voor wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes).

Verstappen liet in de vrije trainingen al zien over het goede gevoel op het Circuit Gilles Villeneuve te beschikken. In de drie trainingen was hij telkens de snelste. Dat gaf hem vertrouwen voor de kwalificatie, al wist hij dat de Mercedessen en Ferrari's lastig te verslaan zijn.

"Ik heb eigenlijk niet aan poleposition gedacht", gaf de Nederlander in de persconferentie toe. "We wisten dat de kwalificatie moeilijker zou worden dan de training, maar ik ben blij dat we zo dichtbij zitten."

"Ik denk wel dat we ook in de trainingen hebben aangetoond dat we zondag kans maken. Dan zijn we nóg competitiever. De auto is erg snel en goed", stelde de 20-jarige Limburger.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl