Een lachende Max Verstappen
NOS SportAangepast

Verstappen start in Canada als derde, pole voor Vettel

Max Verstappen begint zondag aan de Grand Prix van Canada vanaf de derde plaats. De 20-jarige Nederlander van Red Bull moest in de kwalificatie alleen zijn meerdere erkennen in Sebastian Vettel (Ferrari) en Valtteri Bottas (Mercedes).

Verstappen begon de kwalificatie in Montreal met een vijfde plaats in Q1 (met een tijd van 1.12,008) en een tweede in Q2 (1.11,472). In de derde en beslissende kwalificatieronde leek het er aanvankelijk op dat Ferrari en Mercedes de eerste twee startrijen bezet zouden gaan houden.

'Party-mode' aan

Daarin ging de 'party-mode' van de Ferrari's en de Mercedessen namelijk aan. Het 'wonderknopje' voor extra vermogen werd weer optimaal benut om het verschil te kunnen maken.

Maar met zijn laatste ronde wist Verstappen (1.10,937) zich daar knap tussen te rijden. De Limburger gaf slechts 0,173 toe op Vettel, die het baanrecord op Circuit Gilles Villeneuve aan gort reed.

Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo start de race als zesde. Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton is de nummer vier.

Dankzij Vettel pakt Ferrari de eerste poleposition in Montreal sinds 2001. Destijds was Michael Schumacher de snelste.

Puike trainingen Verstappen

Verstappen toonde zich eerder in de vrije trainingen al messcherp. Driemaal zette hij in zijn Red Bull-bolide de snelste tijd neer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl