Enzo Pérez AFP

De Argentijnse coach Jorge Sampaoli neemt middenvelder Enzo Pérez van River Plate mee naar het WK. Pérez vervangt de geblesseerde Manuel Lanzini, middenvelder van West Ham United. Viervoudig international Lanzini scheurde vrijdag op de training van de nationale ploeg een kruisband in zijn rechterknie.

De 32-jarige Pérez kwam vorig jaar voor het laatst uit voor Argentinië. Op het vorige WK deed de 23-voudig international onder meer mee in de halve finale tegen Nederland. Argentinië opent het komende WK op 16 juni in Moskou tegen IJsland en neemt het in groep D verder op tegen Kroatië en Nigeria.

Frank Fabra Pro Shots

Colombia moet het op het WK stellen zonder 17-voudig international Frank Fabra. De voor Boca Juniors uitkomende verdediger liep tijdens de training in Milaan een knieblessure op. De 34-jarige Farid Diaz van Olimpia uit Asunción, Paraguay, neemt de plaats in van de onfortuinlijke Fabra.

Maandag 4 juni was de deadline voor het indienen van de definitieve WK-selecties, maar in geval van blessures mogen er nog wijzigingen worden doorgevoerd. Colombia speelt op het WK op 19 juni tegen Japan en daarna in groep H nog tegen Polen en Senegal.

STER reclame