Nichtje snoert prins George de mond tijdens volkslied

Aangepast

Hij mag dan de toekomstige koning van Groot-Brittannië zijn, zijn achternichtje Savannah hoeft hem niet te horen zingen. Prins George werd door haar de mond gesnoerd tijdens de balkonscène voor de verjaardag van koningin Elizabeth, hun overgrootmoeder.

Een groot deel van de koninklijke familie maakte zijn opwachting op het balkon voor de parade Trooping the Colour, ter ere van de 92ste verjaardag van het staatshoofd. Na saluutschoten en een fly-by door vliegtuigen van de RAF zette het orkest God save the queen in.

Tijdens het volkslied zat Savannah, de oudste achterkleindochter van Elizabeth, al wat te dollen met haar achternichtje Charlotte en achterneefje George. Zo deed de 7-jarige alsof ze de muziek dirigeerde. Daarna legde ze stoïcijns in de camera starend haar hand op de mond van haar 4-jarige neef.

Bekijk hier het moment:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nichtje snoert prins George de mond

De balkonscène was de eerste voor prins Harry nieuwe vrouw Meghan. Drie weken na haar huwelijk was dit haar tweede officiële aangelegenheid voor de nieuwe royal. De kersverse hertog en hertogin van Sussex arriveerden samen in een koets bij Buckingham Palace.

Haar nieuwe schoonzus Kate en schoonmoeder Camilla arriveerden ook samen in een koets bij het paleis. De prinsen Charles en William reden te paard mee in de parade van duizend militairen.

Prins Philip, de 96-jarige echtgenoot van Elizabeth, was afwezig bij de festiviteiten; vanwege zijn hoge leeftijd ging hij vorig jaar met pensioen.

1/6De royals zien de fly-by AFP
2/6Elizabeth tijdens de parade AFP
3/6Trooping the Colour AFP
4/6Harry en Meghan onderweg naar het paleis AFP
5/6De prinsen William, Charles en Andrew, en prinses Anne AFP
6/6Camilla met haar schoondochter Kate EPA

Koningin Elizabeth is jarig op 21 april, maar de verjaardag van het Britse staatshoofd wordt traditioneel gevierd op de zaterdag voor of na 10 juni. Elk jaar neemt de koningin de parade af, gevolgd door een rijtoer en balkonscène.

Deelnemer onwel

Een opvallende deelnemer aan de festiviteiten dit jaar was Charanpreet Singh Lall. De 22-jarige militair is sikh en mocht daarom een zwarte tulband dragen tijdens Trooping the Colours, een primeur. "Ik hoop dat meer mensen van andere religies en achtergronden hierdoor aangemoedigd worden bij het leger te gaan", verklaarde het lid van de Coldstream Guards tegen de media.

Tijdens de parade raakte de 79-jarige Lord Guthrie onwel en viel van zijn paard. De oud-chef-staf van defensie werd snel door hulpverleners naar het ziekenhuis gebracht. Zijn verwondingen lijken mee te vallen.

STER Reclame