Antal van der Duim tijdens een toernooi in 2015 EPA

Twee Nederlandse tennissers zijn verdachten in een matchfixing-schandaal rond een Armeens-Belgisch goksyndicaat. Dat bevestigt een woordvoerder van het Belgisch Federaal Parket.

Volgens bronnen van de Volkskrant gaat het om tennissers Boy Westerhof en Antal van der Duim.

Deze week werden in België dertien verdachten opgepakt in het matchfixing-schandaal. Westerhof en Van der Duim waren daar niet bij, maar de volgens de woordvoerder "zouden de Nederlandse verdachten ook opgepakt zijn, als ze in België geweest zouden zijn."

Het Belgisch Federaal Parket wil de twee verhoren over het manipuleren van meerdere wedstrijden.

Boy Westerhof tijdens de Masters in Rotterdam in 2011 ANP

De Belgen hebben contact met het Nederlandse Openbaar Ministerie. Het verhoor vindt hier plaats, door de Nederlandse politie. Daarbij zullen wel Belgische agenten aanwezig zijn. Wanneer dit verhoor zal plaatsvinden kan de woordvoerder van het Belgisch Federaal Parket niet zeggen. Ook het Nederlands OM wil verder geen details over de zaak kwijt.

Van der Duim (30) en Westerhof (32) raakten in 2014 in opspraak na een onderlinge wedstrijd. Na een behoorlijke achterstand won Van der Duim uiteindelijk. Op de wedstrijd werd veel geld ingezet. De twee ontkenden toen dat er sprake was van matchfixing. De twee willen geen commentaar geven.

STER reclame