Nadal veegt Del Potro van de baan en gaat op voor elfde titel

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nadal veegt Del Potro van de baan en gaat op voor elfde titel
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Rafael Nadal heeft voor de elfde keer de finale op Roland Garros bereikt. De Spanjaard, die bij de tien vorige gelegenheden ook meteen de titel voor zich opeiste, was in de halve finales veel te sterk voor Juan Martín Del Potro: 6-4, 6-1, 6-2. Hij treft in de eindstrijd Dominic Thiem, die toernooiverrassing Marco Cecchinato aftroefde.

Del Potro, die vijf van de veertien duels met Nadal won, kreeg drie breekkansen in de derde game en drie in de negende. Nadal bleef echter overeind en kreeg pas in de tiende game zelf breekkansen, wat meteen ook setpunten waren. De als eerste geplaatste Spanjaard sloeg toe op zijn tweede.

Vleugels

De setwinst gaf (de sinds zondag 32-jarige) Nadal vleugels; hij brak de als vijfde ingeschaalde Argentijn twee keer op rij en stond binnen de kortste keren op 5-0. Del Potro had weliswaar nog geregeld succes met zijn verwoestende forehands, maar te vaak werd hij ook verrast door de knap getimede dropshots van Nadal.

Ook in de derde set had de titelhouder, die in Parijs alleen in zijn kwartfinalepartij tegen Diego Schwartzman een set verloor, direct een break te pakken. Op 1-3 leverde Del Potro nogmaals zijn service in, waarmee het pleit beslecht was.

24ste

Nadal, die zondag aan zijn 24ste grandslamfinale begint en er tot dusver zestien heeft gewonnen, stond negen keer eerder tegenover Thiem, zonder uitzondering met gravel als ondergrond. De Oostenrijker slaagde er drie keer in de Spanjaard te kloppen: in 2016 in Buenos Aires, in 2017 in Rome en in mei van dit jaar in Madrid.

STER Reclame