Daniel Martin
NOS WielrennenAangepast

Martin soleert naar zege in Dauphiné, Thomas nieuwe leider

Daniel Martin heeft de vijfde etappe gewonnen in het Critérium du Dauphiné. De Ier reed op drie kilometer van de meet weg uit de kopgroep en werd niet meer achterhaald.

Geraint Thomas kwam in de slotkilometer nog wel snel dichterbij, maar bleef steken op vier seconden van Martin. Thomas is wel de nieuwe leider in het algemeen klassement, hij neemt de gele trui over van zijn ploeggenoot Gianni Moscon en is daarmee na vijf etappes de derde Sky-renner die de leiderstrui mag aantrekken.

Behalve Moscon droeg ook Sky-renner Michal Kwiatkowski de leiderstrui. Ook Daryl Impey (Mitchelton-Scott) had de gele trui een dag om de schouders.

Eerder deze week reed Thomas' ploeggenoot Michal Kwiatkowski in het geel

Moscon moest op de klim naar Val Morel op 3,5 kilometer van de streep de betere klimmers laten gaan. De Italiaan zakte naar de derde plaats in het klassement en geeft 1.09 toe op Thomas, evenveel als nummer twee Damiano Caruso.

Kiwatkowski (1.10), Julian Alaphilippe (1.15), de winnaar van de etappe van gisteren, en Adam Yates (1.18) staan ook dicht in de buurt van het podium.