Dominic Thiem AFP

Thiem stuit opmars Cecchinato op Roland Garros

time icon Aangepast

Dominic Thiem heeft zich geplaatst voor de eindstrijd van Roland Garros. De 24-jarige Oostenrijker, die nog niet eerder een grandslamfinale speelde, rekende in Parijs in de halve finales af met Marco Cecchinato: 7-5, 7-6 (10), 6-1.

Voor de Italiaan komt hiermee een eind aan een opmerkelijk toernooi. Tot deze editie van Roland Garros was hij vier keer eerder aan een grandslamtoernooi begonnen, maar nooit wist hij de openingsronde te overleven.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Thiem stuit opmars Cecchinato op Roland Garros
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Tien winners op rij

Cecchinato vocht zich in de eerste set terug van een 4-2 achterstand en nam een 5-4 voorsprong. De als zevende geplaatst Thiem, die zijn derde halve finale op rij speelde in Parijs, brak op 5-5 andermaal en won de eerste set alsnog.

De tiebreak van de tweede set was om de vingers bij af te likken. De eerste tien punten waren alle winners. Bij 6-3 leverde dat Thiem drie setpunten op. Zijn 25-jarige opponent werkte ze weg, kreeg zelf ook drie setpunten - waarvan één op eigen service - maar Thiem trok toch aan het langste eind, onder meer na een prachtig dropshot en een knappe return.

Cecchinato, eerder te sterk voor de toppers Pablo Carreño Busta (10), David Goffin (8) en Novak Djokovic (20), kwam de klap van de gemiste kansen niet meer te boven en bood in de derde set amper nog partij. Hem restte bij het verlaten van de baan een staande ovatie van het publiek.

STER Reclame