Alpe d'HuZes levert miljoen euro extra op

time icon Aangepast
ANP

De voorlopige opbrengst van Alpe d'HuZes is ruim een miljoen euro hoger dan vorig jaar. Door de berg Alpe d'Huez op te fietsen of te lopen, haalden de ruim 4500 deelnemers vandaag 11.230.804,79 euro op voor kankeronderzoek. Vorig jaar was de voorlopige opbrengst iets meer dan 10 miljoen euro.

Het opgehaalde geld gaat naar KWF Kankerbestrijding. De opbrengst kan nog hoger worden omdat er nog inzamelingsacties bezig zijn. Vorig jaar werd het eindbedrag bijgesteld naar bijna 10,4 miljoen euro.

Volgens de organisatie was het een natte tocht, maar bleef noodweer zoals vorig jaar uit. Toen werd de actie om 18.45 uur afgebroken en moesten deelnemers met auto's en busjes van de berg worden gehaald.

Gevecht tegen kanker

De nieuwe voorzitter van Alpe d'HuZes, Jan Kouwenhoven, is verheugd over de opbrengst en de saamhorigheid. "Ik heb zelf voor het eerst meegedaan en ervaren hoe fantastisch het is om hier met zijn allen dezelfde droom na te streven. Iedereen hier vecht op zijn eigen manier tegen kanker."

Alpe d'HuZes
@alpedhuzes
Wauw, we zijn enorm trots op alle deelnemers van Alpe d'HuZes 2018 die een voorlopig eindbedrag van €11.230.804,79 hebben opgehaald. #ad6
12 maanden geleden

Alpe d'HuZes werd in 2006 voor het eerst verreden met 66 deelnemers. Zij probeerden zes keer de beruchte beklimming te volbrengen naar de wintersportplaats Alpe d'Huez.

De 13,8 kilometer lange klim heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 7,9 procent en gaat naar een hoogte van 1860 meter.

De succesvolste editie van Alpe d'HuZes was in 2012, met ruim 8000 deelnemers en een opbrengst van 32 miljoen euro. In de jaren daarna kwam er minder geld binnen na ophef over de declaraties van een voormalig voorzitter.

Marco Verhoef
@marcopverhoef
Missie volbracht. Alpe d'Huez is 3x beklommen voor @alpedhuzes 3x een berg van de buitencategorie. Compleet gesloopt en supertrots. Dank voor alle steun!
12 maanden geleden

STER Reclame