NOS SportAangepast

Halep mag het in derde Roland Garros-finale nu tegen Stephens proberen

Halep houdt Muguruza uit Roland Garros-finale

Simona Halep en Sloane Stephens strijden zaterdag om de eindzege op Roland Garros. Halep wees in de halve finales Garbiñe Muguruza terug met 6-1, 6-4 en US Open-kampioene Sloane Stephens was andermaal te sterk voor haar landgenote Madison Keys (6-4, 6-4).

Muguruza verloor in Parijs nog geen set, maar tegen de zeer solide en fitte Halep leverde de Spaanse met onder meer veertien onnodige fouten een slechte eerste set af.

Halep ondervond vervolgens veel meer tegenstand van de Spaanse winnaar van 2016, die bij winst de nummer één-positie had gepakt, en knokte zich van 2-4 naar 4-4.

Madison Keys feliciteert Sloane Stephens met diens zege in de halve finales van Roland Garros

De negende game was doorslaggevend, waarin Halep met veel passie en aanvallend tennis drie breekkansen wegwerkte. Murugruza kwam die klap niet te boven en verloor op love haar service en de partij.

Halep staat voor derde keer in Parijs in de eindstrijd en verloor haar voorgaande twee finales van respectievelijk Maria Sjarapova (2014) en Jelena Ostapenko (2017). Dit jaar moest ze in de Australian Open-finale de titel aan Caroline Wozniacki laten.

De partij tussen Stephens en Keys, een herhaling van de US Open-finale van afgelopen, was eenzijdig. Stephens had weinig moeite met het eendimensionale beuktennis van haar goede vriendin en speelde het geduldigst.

Keys sloeg soms een heerlijke winner met haar fore- of backhand, maar deed dat veel te sporadisch en sloeg bovendien 41 onnodige fouten. De steady spelende Stephens, slechts elf onnodige fouten, liet Keys nog terugkomen van 5-2 tot 5-4, maar verder liet ze het niet komen.

Mike Tyson was een van de toeschouwers bij Halep-Muguruza

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl