Nadal stelt orde op zaken en kan zich opmaken voor Del Potro

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nadal bij de les tegen Schwartzman, Del Potro klopt Cilic
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Rafael Nadal heeft op Roland Garros de halve finales bereikt. Hij versloeg Diego Schwartzman met 4-6, 6-3, 6-2, 6-2 in een duel dat woensdag in de tweede set bij 5-3 was gestaakt wegens regen.

Tienvoudig kampioen Nadal zag woensdag tegen de vol risico spelende Schwartzman een einde komen aan een reeks van 37 gewonnen sets op rij in Parijs. Björn Borg is met 41 sets nog recordhouder. Vandaag haalde Schwartzman zelden het niveau van een dag eerder.

De Argentijn spartelde tegen op 2-5 in de derde set (Nadal overleefde vier breakpoints) en ook bij 2-5 in de vierde, toen hij drie breakpoints onbenut liet, waarna hij op Nadals vierde matchpoint capituleerde.

Del Potro terug in halve finales

Nadals volgende tegenstander is Juan Martín del Porto, die zich voor de tweede keer in zijn loopbaan voor de halve finales van Roland Garros plaatste. De eerste keer was in 2009.

Juan Martín del Potro AFP

De Argentijn bracht zijn duel met Marin Cilic, dat woensdag wegens regen was gestaakt bij 6-6 in de eerste set, een dag later tot een goed einde: 7-6 (5), 5-7, 6-3, 7-5.

Net als woensdag deden de winnaars van de US Open van 2009 (Del Potro) en 2014 (Cilic) niet veel voor elkaar onder. Del Potro kwam in de tiebreak terug van 3-5, verloor ondanks zijn veerkracht de tweede set, maar in de derde trok hij vanaf 1-3 vijf games naar zich toe.

Tranen

Cilic hield daarna stand tot 5-5, verloor toen z'n service, waarna Del Potro afrondde met een lovegame. In zijn interview op de baan barstte de Argentijn in huilen uit toen hij vertelde dat hij twee jaar geleden dacht dat een polsblessure het einde van zijn loopbaan betekende.

Roland-Garros
@rolandgarros
"It’s tough to speak now. I don’t have any words to describe this moment. It’s so good for me, for my team, for my family." @delpotrojuan #RG18
12 maanden geleden

STER Reclame