PSV klopt Excelsior na bizar slot

PSV heeft op Woudestein met 3-2 van Excelsior gewonnen. Beide teams kregen in de slotfase een omstreden strafschop.

Na een sterke openingsfase van PSV ging het duel gelijk op. Excelsior kwam met wat geluk op 1-0: doelman Andreas Isaksson greep mis en via het hoofd van Guyon Fernandez ging de bal het doel in. De bezoekers konden het Excelsior daarna niet lastig maken.

Na rust kwam PSV snel op voorsprong. Een voorzet van Jeremain Lens zeilde binnen en met een knappe actie zorgde Atiba Hutchinson voor 2-1

De betere kansen bleven voor PSV, maar Excelsior kwam in de 90ste minuut uit een penalty, waar het zeer onduidelijk was of Marcelo wel hands maakte, op 2-2. Uit nog een strafschop, waar Excelsior-doelman Nico Pellatz ogenschijnlijk niets verkeerd deed, werd het 3-2.