Kevin Durant
NOS SportAangepast

Golden State heeft nog een zege nodig voor derde titel in vier jaar

Golden State Warriors is hard op weg naar de derde NBA-titel in vier jaar. In de play-offs heeft de ploeg van Kevin Durant en Stephen Curry ook het derde duel gewonnen. In Cleveland werd het 110-102.

Vooral Durant was op dreef in het derde duel van de best-of-7. De 29-jarige forward kwam met onder andere negen driepunters tot 43 punten, zeven assists en dertien rebounds. Aan de kant van de thuisploeg was LeBron James, die zijn ploeg vooraf nog een kans gaf vanwege het thuisvoordeel, topscorer met 33 punten. Hij noteerde daarnaast elf assists en tien rebounds.

Lange tijd leek Cleveland af te stevenen op de eerste overwinning in de finale en had het zelfs een moment een voorsprong van dertien punten. Halverwege de derde periode kwam de Warriors-machine echter op gang en nam het voor het eerst de leiding in de wedstrijd, Daarna was het even stuivertje wisselen, maar Durant zorgde met driepunters en assists voor het verschil.

Onder de indruk

Warriors-coach Steve Kerr was onder de indruk van zijn spelers en in het bijzonder van Durant. "Verbazingwekkend wat hij heeft laten zien. Bepaalde schoten waren van een dusdanige kwaliteit dat ik denk dat hij de enige op de wereld is die ze zo kan maken. Het is werkelijk ongelooflijk."

Statistisch gezien wordt het voor Cleveland een onmogelijke opgave de titel alsnog te pakken. In de 131 keer dat de finale is gespeeld, is het een ploeg nog nooit gelukt om een 3-0 achterstand in de serie om te buigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl