Het azc in Oisterwijk
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Minder jonge asielzoekers in azc Oisterwijk na overlast

Er komen minder minderjarige vluchtelingen in het asielzoekerscentrum in Oisterwijk na klachten over overlast door inbraken en diefstallen. Het maximumaantal jonge asielzoekers wordt teruggeschroefd van tachtig naar vijftig, meldt Omroep Brabant.

Een aantal jongeren wordt overgeplaatst naar opvang met meer toezicht, zegt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Oisterwijk is een van de weinige asielzoekerscentra voor alleenstaande minderjarige asielzoekers.

Veiligheid voorop

Een aantal asielzoekers van dertien en veertien jaar oud werd de afgelopen tijd opgepakt voor diefstallen. De politie vermoedt dat een grotere groep jonge vluchtelingen uit verschillende Noord-Afrikaanse landen betrokken is bij meer inbraken.

Burgemeester Hans Janssen van de Brabantse plaats trok vorig week aan de bel en eiste maatregelen. Hij is blij met de aanpak van het COA. "Het is belangrijk dat we onze verantwoordelijkheid nemen als het gaat om de opvang van vluchtelingen. Het moet echter ook helder zijn dat hier bepaalde regels gelden. De veiligheid van inwoners van Oisterwijk staat voorop."

Advertentie via Ster.nl