Earnie Stewart
NOS VoetbalAangepast

Stewart aan de slag bij Amerikaans nationaal elftal

Earnie Stewart moet het Amerikaanse nationale voetbalelftal na het missen van het WK weer nieuw elan geven. Stewart is aangesteld als manager van Team USA.

Stewart (49) is Amerikaan, maar werd geboren in Veghel. Als speler was hij in de eredivisie actief voor VVV, NAC en Willem II. Hij speelde 101 interlands voor de Verenigde Staten en kwam op drie WK's in actie (1994, 1998 en 2002).

Na zijn spelerscarrière werd Stewart technisch directeur bij NAC en AZ. Ook in de Verenigde Staten was hij de technische baas bij de club Philadelphia Union. Die functie blijft hij vervullen tot 1 augustus, daarna gaat hij aan de slag bij het nationaal elftal.

De functie die Stewart bij het Amerikaanse mannenteam gaat invullen is een nieuwe en in het leven geroepen na de mislukte kwalificatie voor het WK in Rusland. Zijn eerste taak is het vinden van een nieuwe bondscoach. De vorige, Bruce Arena, stapte in oktober op na de 2-1 nederlaag tegen Trinidad en Tobago waardoor Amerika voor het eerst sinds 1986 de eindronde van een wereldkampioenschap misliep.

In een verklaring zegt Stewart: "We hebben heel veel talent en passie. Ik ben er helemaal klaar voor om een cultuur van succes op te bouwen. Het ultieme doel is het winnen van het WK."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl