Muguruza veegt Sjarapova van de baan en treft nu Halep

time icon Aangepast

GarbiƱe Muguruza en Simona Halep hebben zich geplaatst voor de halve finales van Roland Garros. Muguruza liet Maria Sjarapova in twee sets kansloos. Halep was in drie sets te sterk voor Angelique Kerber, die in de derde ronde Kiki Bertens nog uitschakelde.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Muguruza veegt Sjarapova van de baan in Parijs
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Muguruza, de winnares in Parijs van 2016, versloeg Maria Sjarapova met duidelijke cijfers: 6-2, 6-1.

Sjarapova, als 28ste geplaatst, begon beroerd aan de eerste set, met onder meer drie dubbele fouten in de eerste game. Die slechte start kwam ze niet te boven en de Russin moest net als in 2014 de eerste set aan Muguruza laten. Destijds boog Sjarapova de score nog om en won ze, net als in 2012, het toernooi.

Zover kwam het dit jaar niet. De als derde geplaatste Spaanse had Sjarapova in drie ontmoetingen nog nooit verslagen, maar met dank aan een serie sterke returns klaarde ze in de tweede set relatief eenvoudig de klus.

Ontlading bij Simona Halep na haar zege op Angelique Kerber AFP

Halep staat voor de derde keer in vijf jaar in de halve finales van Roland Garros. De als eerste geplaatste Roemeense was Angelique Kerber de baas: 6-7 (2), 6-3, 6-2.

Kerber leidde binnen 18 minuten met 4-0 tegen de slordig spelende runner-up van 2012 en 2014. Halep, die de Duitse in de halve finales van de Australian Open had geklopt in een boeiende driesetter, kwam terug, maar boog alsnog in de tiebreak.

De Roemeense bracht haar foutenlast in de tweede set terug, oogde fitter dan Kerber en benutte haar vierde setpunt. De Duitse, die in de derde ronde nog te sterk was voor Kiki Bertens, bewoog steeds moeilijker en werd behandeld aan haar voet. De vorm uit de eerste set vond ze daardoor niet meer.

Amerikaans onderonsje

In de andere halve finale staan de twee verrassende finalisten van de laatste US Open tegenover elkaar: de Amerikaanse speelsters Sloane Stephens en Madison Keys.

STER Reclame