Man steelt pantservoertuig en rijdt bijna twee uur rond

Aangepast

Een opmerkelijk tafereel in de omgeving van de Amerikaanse stad Richmond. Na een lange achtervolging kon de politie gisteravond daar een man stoppen die rondreed met een gestolen pantservoertuig.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Gestolen tank rijdt door straten Richmond

De politie kreeg verschillende meldingen van mensen die het vervoermiddel, een gepantserd voertuig zonder wapens, zagen rijden op snelwegen ten zuiden van Richmond. Volgens ooggetuigen werden zeker dertig politieauto's ingezet om het legervoertuig te stoppen.

Een van hen schreef op Twitter: "Dit is krankzinnig. Iemand heeft een soort tank gekaapt en rijdt nu voor ons appartement langs."

Honderd kilometer

Uiteindelijk lukte het de politie om na bijna twee uur een einde te maken aan de joyride. Na de aanhouding bleek dat het pantservoertuig was gestolen van een militaire basis in Fort Pickett. Het militaire voertuig eindigde dus in Richmond, bijna honderd kilometer verderop.

De politie heeft de inzittende, een militair, gearresteerd. Waarom hij rondreed in het voertuig is nog niet duidelijk.

STER Reclame