ANP / Bewerking: NOS

Goedemorgen! Vandaag worden oud-werknemers van Defensie die met chroom-6 werkten bijgepraat over de compensatieregeling. Op paleis Noordeinde reikt koningin Máxima de appeltjes van Oranje uit.

Het wordt een zonovergoten dag, met temperaturen tussen de 22 en 28 graden. Als je buiten gaat liggen, is het verstandig je goed in te smeren: de zonkracht is vrij sterk vandaag. Morgen wordt het zelfs nog iets warmer, dan kan het kwik oplopen tot 30 graden.

NOS

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De vorige week opgestapte Nationaal Coördinator Groningen (NCG), Hans Alders, wordt gehoord door de Tweede Kamer. Morgen wordt in Den Haag ook gedebatteerd over de gaswinning in de provincie.
  • Koningin Máxima reikt de appeltjes van Oranje uit op paleis Noordeinde. Drie initiatieven van jonge en sociale ondernemers worden onderscheiden met een bronzen beeldje en een bedrag van 15.000 euro.
  • Er worden nog meer prijzen uitgereikt, namelijk aan de winnaars van de Bookspot Gouden Strop. Wie schreef het beste spannende boek en wat was het meest spannende debuut van afgelopen jaar?
  • En in Roermond worden oud-werknemers van Defensie bijgepraat over het onderzoek naar chroom-6. Ze krijgen informatie over de compensatieregeling en kunnen vragen stellen.

Wat heb je gemist?

GL-voorzitter Meijer en Kamerlid Grashoff weg na liegen over relatie

De voorzitter van GroenLinks en een Kamerlid van die partij stappen op omdat ze niet eerlijk zijn geweest over hun relatie. Voorzitter Marjolein Meijer (40) en Kamerlid Rik Grashoff (57) zeiden tegen de partij dat ze elkaar sinds april 2017 zagen. Later bleek dat ze al sinds 2016 een relatie hadden.

Meijer had als voorzitter een belangrijke stem bij de samenstelling van de kandidatenlijst voor de verkiezingen van maart 2015. Op die lijst stond Grashoff op plek vijf.

Anders nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Het is vandaag precies 20 jaar geleden dat de eerste aflevering van Sex and the City op televisie kwam. De serie over het leven van vier vrouwen in New York, die roddelen, hun seksleven bespreken en cosmopolitans drinken werd een enorme hit. Er zouden uiteindelijk zes seizoenen verschijnen.

Fijne dag!

STER reclame