Rafael Nadal in actie op Roland Garros
NOS SportAangepast

De sport van woensdag bij de NOS

Het belooft een interessante sportdag te worden met tennis, wielrennen, volleybal en honkbal als voornaamste bestanddelen.

Bij het grandslamtoernooi op Roland Garros worden de resterende vier kwartfinales in het enkelspel afgewerkt. Zowel bij de mannen (Rafael Nadal, tevens titelhouder) als de vrouwen (Simona Halep) komt de nummer één van de wereld in actie.

Op tv, radio en NOS.nl worden de ontwikkelingen op het Franse gravel nauwgezet gevolgd.

Simona Halep

De vierde dag van het Critérium du Dauphiné wordt gevuld met een ploegentijdrit, een discipline die de komende Tour de France ook op het programma staat. Vandaag wacht de wielerformaties een rit over 30,5 kilometer van Pont-de-Vaux naar Louhans.

Beelden van de race tegen de klok in de Franse etappekoers, die door veel coureurs wordt beschouwd als een voorbereidingswedstrijd voor de Ronde van Frankrijk, zullen te zien zijn in het Sportjournaal van 18.45 uur op NPO 1.

Lonneke Slöetjes

In de avonduren is de sportliefhebber vooral op de radio aangewezen, op Langs de Lijn En Omstreken dat vanaf 20.30 uur te beluisteren is op NPO Radio 1. Daarin flitsen van de Nations League-wedstrijd van de Nederlandse volleybalsters tegen Italië in Rotterdam en van de Europacup-ontmoeting tussen de honkballers van Curaçao Neptunes en T&A San Marino, eveneens in de Maasstad.

Jeremy Reijnders komt vertellen over zijn passie: crossfit, een combinatie van conditie-, kracht- en gymnastiektraining.

De uitzendingen van woensdag 6 juni

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
16.20 uur WK-magazine NOS.nl en NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl