Pascal Ackermann juicht
NOS WielrennenAangepast

Ackermann snelste in Dauphiné, Kwiatkowski valt in leiderstrui

Pascal Ackermann heeft de tweede rit in het Critérium du Dauphiné op zijn naam gebracht. De Duitser van de Bora-formatie won na 180,5 kilometer koers in Belleville de massasprint.

Even daarvoor was klassementsleider Michal Kwiatkowski op een rotonde onderuit gegaan. Omdat dat in de laatste drie kilometer gebeurde kostte hem dat geen tijd, maar doordat Daryl Impey bonusseconden opstreek op de finishlijn, moest de Pool toch zijn leiderstrui inleveren.

Frederik Backaert, Pierre-Luc Périchon, Antoine Duchesne en Nikita Stalnov hadden eerder op de dag direct vanuit het vertrek in Montbrison de benen genomen. Stalnov capituleerde na een rit over geaccidenteerd terrein pas op 800 meter van de meet als laatste. In de sprint timede Ackermann als beste en hij won die met meer dan een fietslengte.

De Noor Edvald Boasson Hagen finishte als tweede en Impey pakte de derde plaats, wat de Zuid-Afrikaan van Mitchelton-Scott vier bonusseconden opleverde. Dat was genoeg om de achterstand van twee tellen in het algemeen klassement op Sky-renner Kwiatkowski om te zetten in een kleine voorsprong.