Van der Gragt wordt huisgenoot van Martens in Barcelona

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van der Gragt gaat samenwonen met Martens in Barcelona

Voor Stefanie van der Gragt komt haar transfer naar Barcelona als een mooie verrassing. "Een droom kwam uit toen Barcelona belde. Ik had het echt niet verwacht", zegt de 25-jarige centrumverdediger een dag nadat ze een tweejarig contract tekende bij de Spaanse topclub.

Dit seizoen veroverde Van der Gragt met Ajax de landstitel en de beker. "Ik ben terug naar Nederland gekomen omdat ik weer een lekker seizoen wilde draaien. Dat is gelukt." Van der Gragt was in het seizoen 2016/2017 in dienst bij Bayern München, maar daar kwam ze niet veel in actie door een slepende blessure.

Wegwijs

Bij Barcelona staat Lieke Martens ook al een jaar onder contract, vorig jaar gekozen als beste speelster van Europa én de wereld. "Ik kan het heel goed met Lieke vinden. Ik ben blij dat zij mij een beetje wegwijs kan maken. Ik spreek nog geen Spaans. Ik denk dat het voor haar ook wel leuk is, iets vertrouwds om haar heen."

Van der Gragt speelt komende vrijdag met Oranje de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. Oranje is na vijf duels de koploper in de poule.

De vrouwen van Oranje trainen in Zeist ANP

STER Reclame