Meeslepend gevecht met Italiaanse verrassing is Djokovic te machtig

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Meeslepend gevecht met Italiaanse verrassing is Djokovic te machtig
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Novak Djokovic is het volgende slachtoffer geworden van Marco Cecchinato op Roland Garros. De Italiaanse nummer 72 van de wereld verraste vriend en vijand door na Pablo Carreno en David Goffin ook de Serviër te verslaan in Parijs.

Hij wees de viervoudig finalist en winnaar van 2013 na een ware thriller met 6-3, 7-6 (4), 1-6, 7-6 (11) terug en treft in de halve finales Dominic Thiem, die geen kind had aan een niet fitte Alexander Zverev: 6-4, 6-2, 6-1.

Marcella Mesker
@marcellamesker
Wat hebben we @DjokerNole toch gemist bij dit soort wedstrijden, hoogtepunt toernooi voor mij, win or lose
11 maanden geleden
Mark Brasser
@brasser8
Tiebreak 4e set bijna allemaal gemaakte punten ipv fouten. Bizar hoog niveau na dik drie uur tennissen. #Cecchinato #Djokovic #rg18
11 maanden geleden

Cecchinato, die voor Roland Garros nog nooit een wedstrijd op een grandslamtoernooi had gewonnen, deed in de eerste set bijna alles goed. Hij won de meeste rally's, gaf op eigen service geen kans weg en had vaak succes met zijn dropshots.

Hoewel Djokovic in de tweede set knap terugkwam van een break achterstand en op 6-5 ook nog twee setpoints kreeg, won de Italiaan ook die set. Vooral door lef te tonen op de spannendste momenten.

Cecchinato komt uit het niets terug

Maar daarna leek de pijp ineens leeg bij de 25-jarige Italiaan. Djokovic won eenvoudig de derde set en in de vierde kwam hij met 5-2 voor. Niemand gaf nog een stuiver voor zijn kansen, maar Cecchinato stond toch weer op.

Marco Cecchinato EPA

Hij sleepte er zelfs een tiebreak uit. En in die ongelooflijk spannende tiebreak miste Djokovic drie setpoints en Cecchinato drie matchpoints. Maar op het vierde was het toch raak.

Op de persconferentie na de wedstrijd deed Novak Djokovic een opvallende uitspraak. "Ik weet nog niet of ik op gras ga spelen." Dat zou betekenen dat hij Wimbledon overslaat, net zoals Roger Federer zich het hele gravelseizoen niet heeft laten zien.

De laatste Italiaan die de laatste vier bereikte op een grandslamtoernooi was Corrado Barazzutti, in 1978,in Parijs.

Thiem veel fitter dan Zverev

Thiem bereikte voor het derde jaar op rij de halve finales op Roland Garros. Na drie slopende vijfsetters op rij in Parijs was het beste er wel af bij Zverev, die halverwege de tweede set met hamstringklachten leek te kampen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Thiem opnieuw bij laatste vier in Parijs na zege op Zverev
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De eerste set gaf nog wel echte strijd te zien, met de uiterst scherp spelende Thiem als terechte winnaar. Zverev kon daarna geen vuist meer maken.

STER Reclame