NOS SportAangepast

Meeslepend gevecht met Italiaanse verrassing is Djokovic te machtig

Meeslepend gevecht met Italiaanse verrassing is Djokovic te machtig

Novak Djokovic is het volgende slachtoffer geworden van Marco Cecchinato op Roland Garros. De Italiaanse nummer 72 van de wereld verraste vriend en vijand door na Pablo Carreno en David Goffin ook de Serviër te verslaan in Parijs.

Hij wees de viervoudig finalist en winnaar van 2013 na een ware thriller met 6-3, 7-6 (4), 1-6, 7-6 (11) terug en treft in de halve finales Dominic Thiem, die geen kind had aan een niet fitte Alexander Zverev: 6-4, 6-2, 6-1.

Cecchinato, die voor Roland Garros nog nooit een wedstrijd op een grandslamtoernooi had gewonnen, deed in de eerste set bijna alles goed. Hij won de meeste rally's, gaf op eigen service geen kans weg en had vaak succes met zijn dropshots.

Hoewel Djokovic in de tweede set knap terugkwam van een break achterstand en op 6-5 ook nog twee setpoints kreeg, won de Italiaan ook die set. Vooral door lef te tonen op de spannendste momenten.

Cecchinato komt uit het niets terug

Maar daarna leek de pijp ineens leeg bij de 25-jarige Italiaan. Djokovic won eenvoudig de derde set en in de vierde kwam hij met 5-2 voor. Niemand gaf nog een stuiver voor zijn kansen, maar Cecchinato stond toch weer op.

Marco Cecchinato

Hij sleepte er zelfs een tiebreak uit. En in die ongelooflijk spannende tiebreak miste Djokovic drie setpoints en Cecchinato drie matchpoints. Maar op het vierde was het toch raak.

De laatste Italiaan die de laatste vier bereikte op een grandslamtoernooi was Corrado Barazzutti, in 1978,in Parijs.

Thiem veel fitter dan Zverev

Thiem bereikte voor het derde jaar op rij de halve finales op Roland Garros. Na drie slopende vijfsetters op rij in Parijs was het beste er wel af bij Zverev, die halverwege de tweede set met hamstringklachten leek te kampen.

Thiem opnieuw bij laatste vier in Parijs na zege op Zverev

De eerste set gaf nog wel echte strijd te zien, met de uiterst scherp spelende Thiem als terechte winnaar. Zverev kon daarna geen vuist meer maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl