US Open-finalisten treffen elkaar nu ook op Roland Garros

time icon Aangepast
AFP

Sloane Stephens en Madison Keys, de twee verrassende finalisten van de laatste US Open, hebben voor het eerst in hun loopbaan de halve finales van Roland Garros bereikt en daarin spelen de Amerikaansen tegen elkaar.

Stephens, die in New York met de titel aan de haal ging, stuurde de Russin Daria Kasatkina met 6-3, 6-1 naar huis. In de eerste set sprong de achtste game eruit: Kasatkina had net teruggebroken en stond op eigen opslag op het punt er 4-4 van te maken. Maar Stephens won die game na vijf keer deuce alsnog, op haar tweede breakpoint, en pakte ook de set.

Kasatkina, die vorig jaar en in 2016 in de derde ronde was blijven steken, brak Stephens nog wel in de openingsgame van de tweede set, maar Stephens brak direct terug en won ook de volgende vijf games.

Fraai gevecht Keys

Keys versloeg Joelia Poetintseva, de enige ongeplaatste speelster bij de laatste acht, in een fraai gevecht met 7-6 (5), 6-4.

Madison Keys heeft de zege binnen AFP

Na zes games waarin de serveerders de baas waren, sloeg Poetintseva toe op haar eerste breekkans. De Kazachstaanse, die als de nummer 98 van de wereld aan Roland Garros was begonnen, mocht vervolgens voor de set serveren, maar Keys brak terug en kreeg twee setpoints bij 6-5. Ze wist die niet te verzilveren, maar deed dat wel bij haar vierde kans. Dat was inmiddels in de tiebreak.

Poetintseva, vorig jaar ook al kwartfinaliste in Parijs, bleef in het vervolg van de partij vertrouwen op haar vastheid en dropshots, maar het lef van Keys gaf de doorslag. De verliezend finaliste van de US Open van vorig jaar plaatste bij een 3-3 stand de beslissende break.

STER Reclame