Gridstraf Ricciardo bij GP van Canada

Aangepast
Daniel Ricciardo neemt een duik in het zwembad na zijn zege in de GP van Monaco AFP

Daniel Ricciardo staat zondag bij de Grand Prix van Canada voor een lastige opdracht. Red Bull moet enkele onderdelen aan zijn wagen vervangen, waardoor hij in Montreal te maken krijgt met een gridstraf. Hoeveel plaatsen hij wordt teruggezet op de startrij, is nog onduidelijk.

Adrian Newey, technische baas van Red Bull, bevestigt dat de winnaar van de GP's van China en Monaco een straf te wachten staat. In elk geval moet bij Ricciardo voor de tweede keer gedurende het seizoen de MGU-K vervangen worden.

Het onderdeel, dat tijdens de GP van Monaco uitviel, slaat de energie op die vrijkomt bij het remmen. Per seizoen mag een coureur twee MGU-K's gebruiken. Daarna kost vervanging tien plaatsen op de startrij.

Red Bull Racing
@redbullracing
🗣 "Hopefully we can have another strong weekend." @danielricciardo ahead of the #CanadianGP 🇨🇦👉 https://t.co/ULxupXoEi4 #F1
8 maanden geleden

Verder moet nog blijken of de accu van de Red Bull van Ricciardo vervangen moet worden. Dat antwoord moet komen van motorleverancier Renault.

Ricciardo bezet na zijn zege in Monaco de derde plaats in het WK-klassement. De Australische teamgenoot van Max Verstappen, die in 2014 in Canada zijn eerste Formule 1-zege vierde, heeft 38 punten minder dan leider Lewis Hamilton.

Adrian Newey heeft het opgenomen voor Max Verstappen. "Hij heeft nu een slechte periode doorgemaakt, maar Max is een geweldige coureur, bijzonder snel en op zeker moment schudt hij al die problemen van zich af en komt hij terug.

Verstappen reed in de eerste zes races van dit jaar pas één keer naar het podium. "We zijn allemaal mensen en die kritiek doet hem echt wel iets. Hij lijkt er misschien ongevoelig voor, maar hij heeft er wel degelijk over nagedacht en van geleerd. Hij is hard voor zichzelf en slim genoeg."

STER Reclame