Daniel Ricciardo neemt een duik in het zwembad na zijn zege in de GP van Monaco
NOS SportAangepast

Gridstraf Ricciardo bij GP van Canada

Daniel Ricciardo staat zondag bij de Grand Prix van Canada voor een lastige opdracht. Red Bull moet enkele onderdelen aan zijn wagen vervangen, waardoor hij in Montreal te maken krijgt met een gridstraf. Hoeveel plaatsen hij wordt teruggezet op de startrij, is nog onduidelijk.

Adrian Newey, technische baas van Red Bull, bevestigt dat de winnaar van de GP's van China en Monaco een straf te wachten staat. In elk geval moet bij Ricciardo voor de tweede keer gedurende het seizoen de MGU-K vervangen worden.

Het onderdeel, dat tijdens de GP van Monaco uitviel, slaat de energie op die vrijkomt bij het remmen. Per seizoen mag een coureur twee MGU-K's gebruiken. Daarna kost vervanging tien plaatsen op de startrij.

Verder moet nog blijken of de accu van de Red Bull van Ricciardo vervangen moet worden. Dat antwoord moet komen van motorleverancier Renault.

Ricciardo bezet na zijn zege in Monaco de derde plaats in het WK-klassement. De Australische teamgenoot van Max Verstappen, die in 2014 in Canada zijn eerste Formule 1-zege vierde, heeft 38 punten minder dan leider Lewis Hamilton.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl