Celeste Plak in actie
NOS SportAangepast

De sport van dinsdag bij de NOS

De Nederlandse volleybalsters beginnen vanavond aan hun tweede drieluik in eigen land in de Nations League. In Rotterdam speelt Oranje achtereenvolgens tegen de Dominicaanse Republiek, Italië en Servië.

De topvijf kwalificeert zich voor het finaletoernooi, waar China als organiserend land al van verzekerd is. Op dit moment staat Nederland vierde in de omvangrijke poule van zestien landen. De Dominicaanse Republiek is een van de zwakkere broeders in de competitie.

De wedstrijd begint om 19.30 uur. Vanaf 20.30 uur zijn er updates te horen op NPO Radio 1 in Langs de Lijn En Omstreken. Na afloop komen er ook reacties vanuit Rotterdam.

De Italiaanse verrassing Marco Cecchinato

Het tennistoernooi op Roland Garros vordert inmiddels gestaag. Vandaag zijn de eerste kwartfinales in het enkelspel. Zo speelt bij de mannen de als tweede geplaatste Alexander Zverev tegen Dominic Thiem en treft Novak Dkokovic, die in 2016 de titel in Parijs veroverde, de Italiaanse verrassing Marco Cecchinato.

Op tv, radio en NOS.nl worden de ontwikkelingen in Parijs nauwgezet gevolgd.

Ook veel voetbal op de radio

Vanzelfsprekend is er ook aandacht voor de oefenwedstrijd (1-1) die Oranje gisteren speelde tegen Italië. Reacties van bondscoach Ronald Koeman en doelpuntenmaker Nathan Aké zijn te zien in het Lunchjournaal.

In Langs de Lijn En Omstreken is de nieuwe trainer van Excelsior tussen 21.00 uur en 22.00 uur te gast: Adrie Poldervaart, de voormalig fysiotherapeut van de Rotterdammers.

Een uur later zit voetbalcommentator Leo Oldenburger in de studio om te praten over zijn nieuwe boek 'Keepers zijn gek'. En er is een reportage over de Nederlandse voetbalsters, die zich opmaken voor twee WK-kwalificatieduels.

De uitzendingen van dinsdag 5 juni

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl