Younes Belhanda viert met Mbark Boussoufa (10) zijn winnende treffer

WK-ganger Marokko wint wel van Slowakije

Marokko heeft zijn tweede wedstrijd in aanloop naar het WK gewonnen. Na de 0-0 tegen Oekraïne werd in Genève Slowakije met 2-1 verslagen.

Marokko, met Hakim Ziyech, Karim El Ahmadi en Nordin Amrabat in de basis, creëerde voor rust geen grote kansen. Ziyech was met een schot van 25 meter op de paal wel dicht bij de 1-0. Slowakije, dat afgelopen donderdag 1-1 speelde tegen Oranje, had de beste kans; Marek Hamsik, die geheel vrijstond, schoot net naast.

Het aardig spelende en betere Marokko rechtte de rug toen Jan Gregus kort na rust 0-1 maakte. Michael Sulla hield de koppende Mbark Boussoufa nog van de 1-1 af, maar na een hoekschop had Ayoud El Kaabi wel succes met het hoofd. Younes Belhanda schoot vanaf 20 meter de verdiende 2-1 binnen.

Nederlaag Servië

Servië deed het minder goed in de WK-voorbereiding. In het Oostenrijkse Graz kreeg het een 1-0 nederlaag te slikken tegen Chili, dat later deze maand in Rusland zal ontbreken. Het enige doelpunt viel pas in de 88ste minuut en kwam van het hoofd van Guillermo Maripan.