Reuters

Zaterdag 19 mei veranderde niet alleen de levens van het kersverse bruidspaar Harry en Meghan. Ook dirigent Karen Gibson van The Kingdom Choir kan niet meer normaal over straat na de bijzondere gospelversie van Stand By Me tijdens het huwelijk. "Er zijn mensen die vanuit auto's naar me schreeuwen."

Gibson maakt het elke keer mee als ze de deur uitgaat. "Soms wordt geprobeerd om op een papparazzi-manier foto's te maken, als mensen denken dat je niet kijkt. Prachtig!" Het went inmiddels wel een beetje, zegt ze.

Bekijk in deze video hoe verbaasd de koorleden zijn door het succes:

'We krijgen berichten uit Brazilië, Portugal en Griekenland'

The Kingdom Choir van Gibson kan haast wel iemand fulltime in dienst nemen om alle mails te beantwoorden. "Ik kan de berichten niet meer bijbenen, net als de aanvragen voor interviews, rondleidingen en bruiloften."

Het huwelijk van Harry en Meghan zorgde volgens Gibson overigens gedeeltelijk toch voor een culturele verandering binnen Groot-Brittannië. "Je zag dat twee verschillende culturen bij elkaar kwamen. Ik heb het gevoel dat dit voor verandering heeft gezorgd."

Ze had Stand By Me nog nooit tijdens een bruiloft gezongen. Dit keer wel, op verzoek van Harry en Meghan. "En ik begrijp absoluut waarom. Het is een liefdeslied, over toewijding en onvoorwaardelijke liefde."

STER reclame