Williams meldt zich af voor duel met Sjarapova

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Williams speelt niet tegen Sjarapova: heb last van mijn borstspier

Serena Williams komt vanmiddag op Roland Garros niet in actie tegen Maria Sjarapova. De 36-jarige Amerikaanse belegde kort voor de start van de partij, die maandagmiddag gespeeld zou worden, een persconferentie om het nieuws wereldkundig te maken.

"Helaas heb ik last van mijn borstspier en dat wordt steeds erger", verklaarde de voormalig nummer 1 van de wereld. "Op dit moment kan ik niet serveren en het is lastig spelen als je niet kunt serveren."

Boegbeelden

Er werd reikhalzend uitgekeken naar het treffen tussen de twee boegbeelden van het vrouwentennis. Williams won 19 van de 21 onderlinge duels.

Roland-Garros
@rolandgarros
“I unfortunately been having some issues with my pec muscle... right now I can’t actually serve so it’s actually hard to play when I can’t physically serve.” @serenawilliams #RG18
12 maanden geleden

Het is de eerste keer dat Williams zich tijdens een grand slam voorafgaand aan een duel afmeldt. Op Wimbledon 1998 gaf ze in de derde ronde tegen de Spaanse Virgina Ruano Pascual op tijdens de wedstrijd.

Kwartfinales

Sjarapova staat voor de negende keer in haar loopbaan in de kwartfinales. Ze staat daarin tegen de winnares van het duel tussen Garbiñe Muguruza en Lesja Tsoerenko.

STER Reclame