Maria Sjarapova en Serena Williams
NOS SportAangepast

Nú is het moment voor Sjarapova om Williams' dominantie te breken

19-2. Het is de overtuigende tussenstand in het voordeel van Serena Williams in de duels met Maria Sjarapova. De koninginnen van het vrouwentennis treffen elkaar vandaag in de achtste finales op Roland Garros. Als de Russin haar Amerikaanse angstgegner ooit nog een keer wil verslaan, dan is nu het moment.

Sjarapova heeft in Parijs tot nu toe een uitstekende indruk achtergelaten, getuige haar verpletterende zege op oud-nummer één Karolina Plisková in de vorige ronde (6-1, 6-2). Reden genoeg om de 31-jarige Siberische een goede kans toe te dichten tegen de 36-jarige Williams, die dit jaar door het herstel van de geboorte van haar dochter weinig wedstrijdritme heeft.

Williams grinnikt om Sjarapova

Toch lijkt Williams in Parijs per ronde beter te worden. Desondanks ziet ze zichzelf als underdog, al laat ze die opmerking vergezeld gaan van een vilein lachje. "Ik denk dat zij voor deze wedstrijd de favoriet is", grinnikt de Amerikaanse. "Maria speelt alweer ruim een jaar. Ik ben net weer begonnen en moet uitzoeken waar ik sta qua niveau."

Serena Williams grinnikt: Sjarapova is favoriet

Drievoudig Roland Garros-kampioen Mats Wilander, die tegenwoordig als tv-analyticus de tenniswereld onder de loep neemt, vindt dat Sjarapova de ultieme kans heeft om Williams te kloppen. De laatste keer was bij de WTA Finals in november 2004. "Onder de huidige omstandigheden is dit Sjarapova's beste kans", zegt de Zweed.

"Ik vind dat Sjarapova momenteel heel goed op gravel speelt. En Serena Williams heeft goed gespeeld, maar ze lijkt niet op haar best", oordeelt Wilander. "Als ze tegen elkaar moeten, dan is Maria Sjarapova voor mij de favoriet."

Wilander: Sjarapova is de favoriet tegen Williams

Naast de jarenlange rivaliteit tussen de twee, ging het in aanloop naar de partij ook over Sjarapova's biografie 'Unstoppable', die in september 2017 is uitgekomen. De Russin zoekt daarin onder meer een verklaring voor de dominantie van Williams in hun onderlinge ontmoetingen.

Kleine bitch

De voedingsbodem daarvoor is volgens haar gelegd in de kleedkamer na de Wimbledon-finale van 2004, die door Sjarapova werd gewonnen. "Serena ging tekeer, ik hoorde geschreeuw. Ik denk dat ze mij haatte omdat ze tegen alle verwachtingen in door dat dunne meisje was verslagen. Niet veel later hoorde ik dat Serena tegen een vriend had gezegd: 'Ik zal nooit meer van die kleine bitch verliezen'."

Maria Sjarapova en Serena Williams tijdens de prijsuitreiking van Wimbledon in 2004

Williams reageerde in Parijs met verbazing op de anekdote van Sjarapova. "Het boek ging vaak over mij. Daar was ik wel verbaasd over", zei ze. "Ik had niet verwacht om dingen te lezen die niet noodzakelijkerwijs waar zijn. Ach, ik denk dat ze misschien... Ik weet het niet. Ik wist niet dat ze zo tegen me opkeek."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl