Getty Images

Golden State Warriors heeft ook zijn tweede thuiswedstrijd tegen Cleveland Cavaliers gewonnen in de NBA Finals (122-103) en daardoor een 2-0 voorsprong genomen in de best-of-seven-serie. De volgende twee duels hebben LeBron James en zijn teamgenoten het thuisvoordeel.

Zo spectaculair als in de openingswedstrijd werd het vannacht niet. De Warriors namen direct de leiding en gaven die niet meer weg, vooral ook omdat Stephen Curry het vizier op scherp had. Hij gooide er negen driepunters in, een record voor de NBA Finals.

Durant schaduwt James

In totaal kwam Curry tot 33 punten en Kevin Durant tot 26 punten. Zijn voornaamste taak was - uiteraard met hulp van zijn teamgenoten - James uitschakelen bij de 'Cavs' en dat lukte aardig: de sterspeler maakte slechts 29 punten na 51 punten in de eerste wedstrijd.

Kevin Durant zit LeBron James op de huid Getty Images

"We speelden in verdedigend opzicht veel intenser dan in de vorige wedstrijd. Daar gaat het om, niet om scoren", zei Warriors-coach Steve Kerr. "We zijn hier heel blij mee, maar weten ook dat het nu pas echt gaat beginnen."

De Warriors zijn nu nog maar twee overwinningen verwijderd van hun derde titel in vier jaar. Ze zullen zich echter nog niet rijk rekenen, want in 2016 verspeelden ze een 3-1 voorsprong tegen de Cavaliers in de finale.

STER reclame