Schippers laat iedereen haar hielen zien bij FBK Games Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Dafne Schippers heeft met groot machtsvertoon de 200 meter bij de Fanny Blankers-Koen Games gewonnen. Niemand kwam in de buurt van de tweevoudig wereldkampioene. Ze kwam als eerste uit de bocht en finishte onbedreigd in 22,45.

Zelfs Blessing Okagbare - dit seizoen met 22,04 de snelste vrouw op deze afstand - kon Schippers niet bijhouden. De Nigeriaanse was na de bocht al gezien en werd slechts zesde in 23,03. Schippers heeft dit seizoen al 22,34 gelopen.

'Al die camera's...'

Even bijkomen zat er niet in, want direct na de finish stormden verslaggevers met camera's op haar af. "Ze laten je maar twee seconden met rust. Alle camera's zitten direct op je hoofd. Dat is gewoon pittig", zei Schippers.

Schippers zit stuk: al die camera's, dat is gewoon pittig

Schippers moest daarnaast - net als veel andere atleten - wennen aan de nieuwe opzet van de FBK Games. Om meer interactie met het publiek te krijgen, is er een speciaal Dafne-vak, klonk er opzwepende muziek en waren er minder onderdelen tegelijkertijd bezig.

Wachten en te harde muziek

Soms moesten de atleten daarom wachten op de climax van een voorgaand onderdeel. Het verstoorde de voorbereiding van Schippers: "Ik moest heel lang van tevoren wachten en daarna nog een keer achter het blok. Dat is niet ideaal."

De winnaar van het verspringen, wereldkampioen Luvo Manyonga, vond dat de muziek veel te hard stond. Schippers: "Ik vind het wel mooi dit, maar ik denk dat ze dit soort dingetjes wel terug moeten brengen. Ik ga het er met ze over hebben."

Dafne Schippers wordt belaagd door camera's ANP

Nadine Visser en Churandy Martina maakten eerder op de dag minder indruk dan Schippers. Visser werd derde op de 110 meter horden en Martina zesde op de 200 meter voor mannen.

STER reclame