Marten de Roon begint maandagavond voor het eerst in de basis bij het Nederlands elftal, in en tegen Italië. Veel spannender conclusies konden niet worden getrokken uit de persconferentie van Ronald Koeman, die de kaarten als altijd nadrukkelijk tegen de borst hield.

Waar collega Roberto Mancini zijn volledige basisploeg een dag van tevoren bekendmaakte - zie kader - wilde Koeman alleen het meedoen van De Roon en doelman Jasper Cillessen bevestigen.

"We hebben de afspraak dat degene die naast ons zit, iemand is die start. Buiten dat hij de Italiaanse taal ook spreekt...", aldus Koeman over De Roon, die afgelopen seizoen terugkeerde bij Atalanta, dat hem in 2015 overnam van sc Heerenveen en hem een jaar later verkocht aan Middlesbrough.

De woorden van Koeman waren nieuws voor de 27-jarige middenvelder, die even daarvoor nog had aangegeven dat hij niet wist of hij mocht starten.

"Ik heb nog niks gehoord. Ik hoop natuurlijk wel dat ik speel, maar die vraag moet je aan Koeman stellen. Ik zou het zeker bijzonder vinden; een allereerste basisplek bij Oranje in Italië, waar ik nu twee jaar speel en het ontzettend naar mijn zin heb. Dat zou wel een heel mooie beloning zijn voor de afgelopen jaren."

STER reclame