NOS SportAangepast

Herlings na spannende strijd opnieuw sterker dan Cairoli

Herlings tikt Cairoli uit de wedstrijd en wint eerste manche

Motocrosser Jeffrey Herlings heeft na een spannend gevecht met zijn eeuwige concurrent Antonio Cairoli de Grote Prijs van Groot-Brittannië op zijn naam geschreven. De Nederlander boekte daarmee zijn zevende GP-zege van het seizoen.

Het verschil in de WK-stand tussen Herlings, bezig aan zijn tweede seizoen in de hoogste klasse van de motocross, en negenvoudig wereldkampioen Cairoli is nu 54 punten in het voordeel van de Nederlander.

Herlings tikt Cairoli uit wedstrijd

Beide manches kenden een man-tegen-mangevecht en beide keren bleef het tot het einde spannend. In de eerste omloop pakte Cairoli in de slotfase van de race de leiding, maar het gat met Herlings was niet groter dan een seconde. Bij het ingaan van de laatste twee ronden werd de wedstrijd beslist in een lange bocht naar rechts.

Cairoli reed in de buitenbocht, Herlings kwam in de binnenbocht langszij en kon Cairoli niet meer ontwijken. De Italiaan ging onderuit, waarna Herlings onbedreigd naar zijn dertiende manchezege van het seizoen reed.

Jeffrey Herlings

"Natuurlijk deed ik het niet expres", zei Herlings na de eerste race over het incident. "Ik wilde de bocht zo scherp mogelijk nemen, maar helaas raakte ik Cairoli."

In extase langs Cairoli

Dat beloofde een hoop voor de tweede manche. Daarin nam Cairoli opnieuw de leiding, in zijn wiel gevolgd door Herlings. Die kwam naarmate het einde van de race naderde steeds dichterbij.

Het publiek smulde van de strijd der giganten en vlak voor het afvlaggen sloeg Herlings toe. In de laatste ronde ging hij opnieuw binnendoor bij de Italiaan, om vervolgens als eerste te finishen.

Direct na de finish toonde Cairoli zich geërgerd. Hij tikte Herlings met zijn motor aan, tot ongenoegen van de Nederlander.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl