NOS SportAangepast

Djokovic mokt over te gladde baan, maar wint wel

Djokovic wordt sterker en sterker op Roland Garros

Novak Djokovic heeft met een duidelijke 6-3, 6-4, 6-2 zege op Fernando Verdasco voor de twaalfde keer de kwartfinales op Roland Garros gehaald.

Ook Rafael Nadal kan maandag, als hij de Duitser Maximilian Marterer verslaat, voor de twaalfde keer kwartfinalist worden in Parijs.

Vooraf werd er veel van de partij tussen Djokovic en Verdasco verwacht, maar de Serviër was verreweg de sterkste. Eenmaal veerde Verdasco op, toen hij met een break op love in de tweede set op terugkwam tot 3-3, maar vervolgens nam Djokovic weer resoluut het heft in handen.

Djokovic klaagt over de baan

De Servische winnaar van 2016 stoorde zich wel aan de slechte gesteldheid van de baan op het Court Philippe Chatrier. "Te glad", mopperde Djokovic, die zich daardoor echter niet van zijn evenwicht liet brengen.

"Moeten we wachten totdat iemand zijn enkel breekt?", vroeg hij tijdens de partij verontwaardigd aan de scheidsrechter. Ook Nadal klaagde eerder deze week over de slechte kwaliteit van het centercourt op Roland Garros.

Djokovic speelt in de kwartfinales tegen de Italiaanse verrassing Marco Cecchinato. De mondiale nummer 72 verraste de Belg David Goffin met 7-5, 4-6, 6-0, 6-3.

Goffin had een zware eerste week in de benen met vijfsetters tegen Robin Haase en Gaël Monfils, die vier matchpoints onbenut liet. Tegen grandslamdebutant Cecchinato oogde hij onzeker en niet fit. Hij herstelde zich enigszins in de tweede set na een blessurebehandeling aan zijn schouder, maar de opleving bleek van korte duur.

In de derde set sloeg de vertwijfeling weer toe bij Goffin, waarna het voor Cecchinato een koud kunstje was de winst binnen te slepen.

Marco Cecchinato

Alexander Zverev won op Roland Garros zijn derde vijfsetter op rij en is voor het eerst kwartfinalist bij een grandslamtoernooi. Bij de laatste acht is gravelspecialist Dominic Thiem zijn tegenstander.

Zverev, de Duitse nummer drie van de wereld, boog tegen Karen Chatsjanov, net als tegen Dusan Lajovic en Damir Dzumhur, een 2-1 achterstand in sets om in een overwinning: 4-6, 7-6 (4), 2-6, 6-3, 6-4.

Zverevs volgende tegenstander is van een andere orde. Dominic Thiem haalde de afgelopen twee jaar de halve finales in Parijs en de als achtste geplaatste Oostenrijker is de enige speler die de afgelopen twee jaar van Rafael Nadal wist te winnen op gravel.

Thiem versloeg de Japanner Kei Nishikori met 6-2, 6-0, 5-7, 6-4.

Dominic Thiem

Nishikori, die op de weg terug is na een slepende polsblessure, leek na de tweede set gesloopt, maar veerde toch nog op. De Japanner werd scherper aan het net, won de set door een break op 6-5, maar moest in de vierde toch capituleren.

Thiem had genoten: "Heerlijk. Voor het eerst op Philippe Chatrier niet tegen Nadal". Vorig jaar boog hij in de halve finales voor de Spanjaard. Tegen Zverev speelde Thiem vorige maand nog de finale van Madrid. Toen won de Duitser.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl