Lorenzo heerst in GP Italië, pech voor Bendsneyder

Lorenzo heerst in GP Italië

Jorge Lorenzo heeft op het circuit van Mugello de Grote Prijs van Italië in de MotoGP-klasse op zijn naam geschreven. Het was voor de Spanjaard van Ducati zijn zevende overwinning op het circuit: een keer zegevierde hij in de 250cc en zes keer in de MotoGP.

Lorenzo maakte eind 2016 de overstap van Yamaha naar Ducati en boekte nu pas zijn eerste zege voor de Italianen. Andrea Dovizioso maakte het Ducati-feestje compleet door als tweede te eindigen.

Lorenzo passeerde bij de start direct de van pole vertrokken Valentino Rossi en zag zijn overwinning nooit in gevaar komen. Rossi eindigde uiteindelijk als derde.

Jorge Lorenzo

Marc Márquez, die de laatste drie races in de MotoGP won, snelde van de zesde naar de tweede plaats, maar de WK-leider gleed in de vijfde ronde onderuit en werd slechts zestiende. De Spanjaard blijft wel leider in de WK-stand, voor Rossi en Maverick Vinales.

Geen succes voor Bendsneyder

Eerder op de dag kwam Bo Bendsneyder al in actie in de Moto2. De Nederlander startte weliswaar als 23ste, maar gaf in de kwalificatie slechts 1,1 seconde toe op de pole position van Pasini Mattia.

Dat verschil bood perspectief. Bendsneyder had zicht op zijn eerste WK-punten in de Moto2. Daarvoor moest hij bij de eerste vijftien finishen.

Bo Bendsneyder eerder dit jaar in actie op het circuit van Le Mans

Bendsneyders race was echter al na de eerste ronde voorbij. Hij moest de pitsstraat in en kon zijn wedstrijd door een technisch probleem niet vervolgen. De race werd gewonnen door de Portugees Miguel Oliveira.

Over twee weken staat de GP van Catalonië op het programma. Op zondag 1 juli wordt in Assen de TT verreden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl