NOS SportAangepast

Eerste kwartfinale in Parijs voor Stephens en Keys

Sloane Stephens en Madison Keys hebben voor het eerst in hun loopbaan de kwartfinales op Roland Garros gehaald. Stephens overklaste Anett Kontaveit (6-2, 6-0) en Keys stuurde Mihaela Buzarnescu naar huis (6-1, 6-4).

Sloane Stephens

US Open-kampioene Stephens, die tussen 2012 en 2015 vier keer op rij in de achtste finales strandde, beleefde een makkelijke middag omdat Kontaveit verre van fit was.

De pupil van de Nederlandse coach Glenn Schaap hield het tot 2-2 vol, waarna het een eenzijdige partij werd. Stephens stuit in de kwartfinales op Caroline Wozniacki (2de geplaatst) of Daria Kasatkina (14).

Keys was snel klaar met Buzarnescu, die eerder de als vierde geplaatste Jelena Svitolina had verrast. De Roemeense spartelde bij 6-1, 5-2 nog even tegen, werkte twee matchpoints en kwam terug tot 5-4. Keys liet zich er niet door van de wijs brengen en maakte de partij vervolgens gedecideerd uit.

Madison Keys

Joelia Poetintseva drong ten koste van Barbora Strýcová voor de tweede keer door tot de kwartfinales.

De Kazachse nummer 98 van de wereld boekte met 6-4, 6-3 de eerste zege in drie duels met de Tsjechische Barbora Strýcová.

Joelia Poetintseva

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl