NOS VoetbalAangepast

Geen WK voor Uruguayanen Lodeiro en Pereiro

Bondscoach Oscar Tabárez heeft de WK-selectie van Uruguay rond. De 71-jarige Tabárez, die de nationale ploeg al sinds 2006 onder zijn hoede heeft, presenteerde zaterdag zijn groep van 23 spelers. Oud-Ajacied Nicolás Lodeiro behoort tot de laatste afvallers.

Met Luis Suárez (FC Barcelona) en Edinson Cavani (Paris Saint-Germain) beschikt Uruguay over twee van de meest trefzekere spitsen van de Europese velden.

Bekenden

Andere bekenden in de ervaren groep zijn doelman Fernando Muslera, de verdedigers Diego Godin, Martin Cáceres en Maximiliano Pereira en middenvelder Rodrigo Bentancur.

PSV'er Gastón Pereiro hoopte stiekem ook op deelname aan het WK, maar voor hem had Tabárez al geen plek in zijn voorselectie.

Uruguay eindigde op het WK 2010 als vierde, vier jaar geleden strandde de ploeg van Tabárez al in de achtste finales. De Zuid-Amerikaanse ploeg zit op het WK in groep A bij Egypte, gastland Rusland en Saudi-Arabië.

Het elftal van Tunesië voor het oefenduel met Portugal (2-2)

Ook Nabil Maaloul, bondscoach van Tunesië, heeft zijn 23 namen bekendgemaakt voor het WK. Verdediger Yohan Benalouane (Leicester City) en aanvaller Wahbi Khazri (Stade Rennes) zijn de bekendste namen in de Tunesische selectie.

In Rusland neemt Tunesië het op tegen België, Engeland en Panama. Vrijdag speelde Tunesië nog in een verhit oefenduel met Turkije met 2-2 gelijk, nadat het eerder deze week ook al tot 2-2 was gekomen in en tegen Portugal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl