Rico Verhoeven ANP

Verhoeven staat te stuiteren voor nieuw titelgevecht tegen Brestovac

tijd van publicatie Aangepast

Kickbokser Rico Verhoeven is klaar voor zijn volgende titelgevecht. De Kroaat Mladen Brestovac aast op de wereldtitel in het zwaargewicht, die de Nederlander vandaag rond middernacht in Birmingham moet verdedigen.

Doorgaans is Verhoeven de week voor een groot gevecht niet echt te genieten, maar in Langs de Lijn En Omstreken klinkt hij opgewekt. "Ik ben gewoon enthousiast en blij dat ik weer de ring in mag", verklaart Verhoeven zijn goede humeur.

"Deze week trainde ik nog maar één keer per dag, terwijl ik verder hetzelfde deed. Dus ik at hetzelfde als anders en ik nam evenveel rust. Ik laad daardoor zo veel energie op en ik houd zo veel energie over dat ik helemaal sta te stuiteren en denk: nu moet het gebeuren."

Verhoeven: het vuurtje wordt steeds groter

Kickbokser Rico Verhoeven in Langs de Lijn En Omstreken over zijn titelgevecht tegen de Kroaat Mladen Brestovac.

Verhoeven voelt de energie toenemen nu het het gevecht wel heel dichtbij aan het komen is. "Ik voel het vuurtje steeds groter worden. Ik sta helemaal aan en ben fired up om te gaan knallen."

De aanloop naar een gevecht zorgt altijd voor een bijzonder voedingspatroon. "Ik eet zeker twee, drie kipfiletjes per dag", zegt Verhoeven. "Alles wat rent of zwemt zorgt voor snelle en gezonde koolhydraten en eiwitten. Het is mager vlees. Het is belangrijk om schone brandstoffen binnen te krijgen."

Rico Verhoeven ANP

Brestovac is geen onbekende tegenstander voor Verhoeven. In 2016 veroverde hij de wereldtitel in het zwaargewicht ten koste van de Kroaat. Verhoeven won de wedstrijd destijds op punten, nu hoopt hij de strijd eerder naar zich toe te kunnen trekken.

"Je weet van tevoren nooit hoe het gaat, maar het is altijd mijn doel om me te verbeteren ten opzichte van de vorige keer. Het zou mooi zijn als ik de wedstrijd in ronde drie of vier zou kunnen beslissen."

Linkse hoge trap

Verhoeven weet precies waar hij op moet letten bij zijn opponent. "Je kijkt video's en zo zie je wat iemand goed kan en wat niet zo goed. Daar probeer je dan rekening mee te houden."

"Zijn bijnaam is 'The Scorpion Sting'", vervolgt Verhoeven."Die heeft hij gekregen omdat hij een heel gevaarlijke linkse hoge trap heeft. Dat is wat hij graag doet, dus daar moet ik echt voor oppassen. Ik moet me niet laten verrassen door een moment waarop hij zijn been omhoog gooit waardoor ik in slaap gesust word."

December 2017: Rico Verhoeven slaat Jamal Ben Saddik knock-out ANP

Veel kickboksliefhebbers kijken al verder dan de partij van Verhoeven tegen Brestovac. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar een duel met Badr Hari.

"Dat is dé grote wedstrijd, omdat er de vorige keer een randje aan zat", weet Verhoeven. In december 2016 versloeg hij Hari, die na twee ronden moest opgeven met een armblessure. Daarna ontbrak Hari lang in de ring door een gevangenisstraf voor meerdere geweldsincidenten.

December 2016: Rico Verhoeven tegen Badr Hari ANP

Hoewel de fans warmlopen voor het gevecht tussen Verhoeven en Hari, is de regerend wereldkampioen zelf er nog helemaal niet mee bezig.

"Ik leef van wedstrijd naar wedstrijd. Als die wedstrijd komt, dan komt-ie. Tot nu toe hebben we geen idee wanneer die plaats zou moeten gaan vinden."

STER Reclame