Erehaag bij uitvaart in Lisse Mizzle Media

Inwoners van Lisserbroek hebben vandaag massaal de vlag halfstok gehangen voor de uitvaart van marinier Willem van Woerden. De 30-jarige militair kwam vorige week vrijdag in Den Helder om het leven bij een verkeersongeval. Honderden mariniers bewezen hem bij de uitvaart in de Agathakerk in Lisse de laatste eer.

In het dorp van Van Woerden kwam het ongeluk hard aan. Daarom nam Mathieu Croese het initiatief om de vlaggen in het dorp halfstok te hangen. "Prachtig. Zo mooi om te zien hoe Lisserbroek meeleeft", zegt hij tegen de regionale omroep NH.

"Je wilt iets uitdragen naar de familie", zegt een dorpsgenote. "Dat doen wij met die vlag." Ze kent de vrouw van Van Woerden al van kleins af aan. De vrouw blijft achter met een zoon van 5 jaar en een dochter van zeven weken.

Van Woerden was tijdens een missie in Afghanistan aan de dood ontsnapt, schreef zijn vader in een emotioneel eerbetoon op Facebook. "Reed daar op een bermbom, maar door Gods bewarende hand overleefde hij. Raketten werden op zijn pantservoertuig afgevuurd, maar hij werd opnieuw bewaard."

Bij het dodelijk ongeval op de N250 bij Den Helder kwam een auto op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal op de auto van Van Woerden. De twee Duitse inzittenden van de andere auto kwamen ook om het leven.

Vlaggen halfstok in Lisserbroek NH Nieuws

STER reclame