Epke Zonderland tijdens het WK turnen in Montreal ANP

Turner Epke Zonderland heeft zijn internationale rentree opgeluisterd met een finaleplaats op de rekstok. Bij de World Challenge Cup in het Sloveense Koper eindigde hij als vijfde in de kwalificatie.

Het was voor Zonderland de eerste wedstrijd sinds het WK in Montreal vorig jaar, waar hij zilver haalde op de rekstok. Daarna richtte hij zijn vizier op het afronden van zijn studie geneeskunde.

Zonderland kwam in Koper tot een score van 13,600. De Japanner Kazuyuki Takeda zette met 14,100 de beste score neer. Bart Deurloo, op het laatste WK nog goed voor brons, plaatste zich niet voor de finale. Hij werd met een score van 12,900 twaalfde.

Tweede finaleplaats Van Gerner

Céline van Gerner plaatste zich overtuigend voor de finale op de balk. In de kwalificatie was ze met 13,700 de beste turnster. Gister plaatste Van Gerner zich al voor de finale op de brug met ongelijke liggers met de tweede score.

De turnster uit Emmeloord maakt deze week net als Zonderland haar internationale rentree. Van Gerner kwam door een slepende achillespeesblessure niet meer in actie sinds de Olympische Spelen van 2016.

STER reclame