NOS WielrennenAangepast

Hammer Series: Bahrein-Merida wint, Dumoulin stapt af

Hammer Series: Bahrein-Merida wint, Dumoulin stapt af

Bahrein-Merida heeft de klimkoers van de Hammer Series in Limburg gewonnen. De renners moesten vrijdag elf rondes van zeven kilometer afleggen, met steeds de beklimming van de Vaalserberg.

Na iedere ronde kregen de eerste tien renners punten. Bahrein-Merida was uiteindelijk de sterkste.

Zaterdag en zondag gaat de koers verder. Morgen de sprint en de dag erna de achtervolging. De sprintkoers gaat over acht rondes van 12,4 kilometer in en om het Bike Park in Sittard, dat vernoemd is naar Dumoulin. Ook in de sprintkoers zijn punten te verdienen. Het klassement bepaalt de startvolgorde voor de afsluitende ploegenachtervolging van zondag.

Dumoulin stapt af

Tom Dumoulin haalde de finish niet. De nummer twee van de Ronde van Italië stapte al na twee van de elf rondes af. Dumoulin kon in de regen het tempo niet bijbenen.

"Ik ben moe, het valt tegen", liet de Limburger al voor de race weten. "Het zal best leuk worden, maar ook heel zwaar. Ik vrees dat ze vanaf het begin vol gas gaan. Ik ben vijf dagen later nog niet hersteld van de Giro."

De vraag of hij naar de Tour gaat, kan Dumoulin nog niet beantwoorden. "In de loop van volgende week gaan jullie wat horen", zegt de Limburger.

Tom Dumoulin in Vaals

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl