Reclamebord legt 6000 km af over zee na orkaan Sandy

Aangepast

"Hallo Diane Turton Realtors. Ik heb uw reclamebord op het strand bij Bordeaux gevonden."

Een makelaarsbedrijf uit New Jersey kreeg pasgeleden een opmerkelijk bericht uit Frankrijk. Een reclamebord dat in 2012 was weggeblazen door orkaan Sandy was teruggevonden aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

Het bord stond in de tuin van een huis dat te koop stond. De oostkust van de Verenigde Staten werd dat jaar hard getroffen door orkaan Sandy. Na afloop was het bord verdwenen. Tot het vijfenhalf jaar later en bijna 6000 kilometer verderop opdook.

Het bord op het strand in de buurt van BordeauxFacebook / Diane Turton Realtors

Het bord werd gevonden door de 64-jarige Hannes Frank. "Het was heel gek", zegt hij tegen The New York Times. "Ik keek ernaar en ik vond het opmerkelijk." Het bord miste een flinke hap, maar Frank wist te achterhalen van wie het was en hij besloot een mail te sturen.

De makelaar dacht eerst dat het een grap was, maar het telefoonnummer op het bord klopte inderdaad met de plek waar het bedrijf ten tijde van Sandy was gevestigd. "Dit was het enige bord dat nog vermist was."

Het is niet duidelijk of het reclamebord terugkeert naar New Jersey. "Maar dit bewijst wel dat we een wereldbedrijf zijn", schrijft de makelaar op Facebook.

STER Reclame