NOS Nieuws

'YouTube populairste social media-platform onder tieners VS'

Videoplatform YouTube is in de Verenigde Staten populairder dan ooit onder jongeren tussen de 13 en 17 jaar. Volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau Pew Research Center maakt 85 procent van de tieners gebruik het platform. Na YouTube zijn Instagram (72 procent) en Snapchat (69 procent) het populairst.

Pew hield een enquête onder tieners, waaruit ook blijkt dat ze vrijwel allemaal (95 procent) een smartphone hebben. Dat was twee jaar geleden nog maar 51 procent. Bijna de helft zegt vrijwel continu online te zijn.

Facebook wordt snel minder populair onder jongeren, schrijft Pew. Waar in 2015 nog 71 procent van de tieners gebruikmaakten van Facebook, is dat nu nog maar 51 procent. Onder jongeren uit gezinnen met lagere inkomens zou Facebook het beter doen dan bij kinderen uit welgestelde families.

Ook gamen erg populair

De overige sociale media die onderzocht zijn, worden beduidend minder gebruikt. Zo heeft bijna een derde van de tieners maar Twitter en worden Tumblr (9 procent) en Reddit (7 procent) helemaal weinig gebruikt. Slechts 3 procent van de respondenten gebruikt geen van de sociale media waarnaar in het onderzoek is gevraagd.

Ook gamen is een populaire tijdsbesteding onder jongeren. Zo zegt 84 procent thuis een spelcomputer te hebben en zegt 90 procent van de tieners wel eens een game te spelen. Wanneer alleen wordt gekeken naar jongens, ligt dat zelfs op 97 procent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl