Eifelinfo.nl

De ontsnapping van dieren in een Duitse dierentuin vanmiddag blijkt een stuk minder massaal te zijn geweest dan aanvankelijk werd gemeld. Alleen een beer wist uit zijn kooi te komen, meldt de politie nu na een inspectie van de verblijven.

Het Duitse plaatsje Lünebach werd vanmiddag opgeschrikt door het bericht dat er allerlei roofdieren waren ontsnapt. Het zou gaan om een beer, twee leeuwen, twee tijgers en een jaguar. Iedereen moest urenlang binnenblijven en alle ramen en deuren gesloten houden.

De Eifel Zoo ligt in het westen van Duitsland, vlak bij de Luxemburgse en Belgische grens, een gebied dat de afgelopen week werd geteisterd door noodweer. Meerdere plekken in de dierentuin raakten daardoor beschadigd. Door een kapot hek, kon de beer uit de kooi ontsnappen en gevreesd werd dat ook andere hekken het hadden begeven.

Drone

Omdat de kooien van de katachtigen door het hoge water moeilijk te inspecteren waren, ging de politie ervan uit dat ook zij hun verblijf hadden verlaten. Politie en brandweer zetten daarom een grote zoekactie op. Ook hulp van dierenartsen werd ingeschakeld. Tijdens de zoektocht werd de beer doodgeschoten omdat hij in de buurt van mensen dreigde te komen.

Ondertussen probeerde men met een drone de verblijven van de andere dieren te controleren. Dat mislukte door de regen. Pas toen het water wat gezakt was, konden verzorgers dichtbij genoeg komen. Toen ontdekte men dat de katachtigen al die tijd in hun kooi waren gebleven.

De dieren waren momenteel 24 uur per dag bewaakt, voor het geval dat hun omheiningen toch nog zwakke plekken blijken te hebben.

Deze video geeft een goed beeld van de overstromingen in Lünebach:

Overstromingen in Lünebach

STER reclame