Het Tourpeloton rijdt in 2015 onder de Domtoren door
NOS SportAangepast

Eerst de Tour, nu NK polstokhoogspringen onder de Dom

De Domtoren in Utrecht zal opnieuw het decor gaan vormen voor een sportevenement. Nadat in 2015 het peloton van de Tour de France onder de toren door heeft mogen fietsen, zal op 21 juni van dit jaar de 'Trots van Utrecht' het toneel vormen voor het polsstokhoogspringen bij de NK atletiek.

De atleten nemen hun aanloop onder de Domtoren door en springen vervolgens op het Domplein, waar een groot scherm en een dj voor nog meer spektakel moeten zorgen.

Menno Vloon, titelverdediger en houder van het Nederlandse record kan niet wachten: "Hoe tof is het om op zo'n unieke locatie te mogen springen!"

In navolging van Vredenburg

Vorig jaar organiseerde Utrecht de NK ook en toen was de polsstokarena op het Vredenburgplein. Vloon werd toen kampioen bij de mannen en Femke Pluim bij de vrouwen.

Oud-wereldkampioen Rens Blom is mede-organisator van het project op het Domplein. "Dit is iets unieks. Iedereen kan van dichtbij zien hoe spectaculair onze discipline is."

Alleen voor het polsstokhoogspringen is een unieke locatie geregeld, de andere onderdelen van de NK vinden van 22 tot en met 24 juni plaats op atletiekbaan Maarschalkerweerd in Utrecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl