NOS NieuwsAangepast

Tv-prediker vraagt 54 miljoen dollar voor privéjet 'omdat God het wil'

"Als Jezus vandaag de dag nog op aarde zou zijn, dan zou hij niet op een ezel rondrijden. Denk daar maar eens over na. Hij zou in een vliegtuig de wereld rondvliegen om het evangelie te verspreiden."

De Amerikaanse televisiepredikant Jesse Duplantis heeft een opmerkelijke oproep gedaan aan zijn volgelingen. Hij zegt 54 miljoen dollar nodig te hebben voor een nieuwe privéjet. "God zegt dat ik hem nodig heb."

Duplantis uit Louisiana is een bekend figuur in de Verenigde Staten met volgers over de hele wereld. Om die te bereiken heeft hij al drie privévliegtuigen, maar dat vindt hij niet genoeg. De prediker zegt dat de Heer hem zelfs het type vliegtuig heeft ingefluisterd. "Hij zei dat ik een Falcon 7X nodig heb. En ik zei: 'oké!'"

Met dat type privéjet zou hij naar de andere kant van de wereld kunnen vliegen, zonder onderweg te hoeven bijtanken. In zijn wekelijkse internetshow laat hij foto's zien van zijn andere vliegtuigen:

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

De nieuwe privéjet is volgens Duplantis cruciaal om het evangelie zo efficiënt mogelijk te verspreiden. "Het zal mensen raken. Ik hoef niet te leren hoe je dit ding bestuurt. Ik wil alleen het woord van Jezus Christus prediken."

De tv-prediker preekt het zogeheten 'welvaartsevangelie'. Dat is een variant waarin de volgers geloven dat zij worden beloond met grote materiële rijkdom en gezondheid.

Duplantis is niet de eerste bekende predikant die zegt met God te praten over privéjets. In 2015 vroeg televisiedominee Creflo Dollar 60 miljoen voor een nieuw vliegtuigje en eerder dit jaar kocht predikant Kenneth Copeland een Gulfstream V van donaties van zijn volgers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl