NOS VoetbalAangepast

Koeman gaat veel wisselen, Vormer debuteert

Koeman: nieuwe gezichten krijgen speelminuten

Bondscoach Ronald Koeman gaat in de komende twee oefeninterlands tegen Slowakije en Italië veel wisselen. Alle spelers krijgen speelminuten, zei Koeman op een persconferentie in het Slowaakse Trnava. Dat betekent dat Ruud Vormer, beste voetballer van het jaar in België, zijn debuut in Oranje zal maken.

"Het is duidelijk dat als je nieuwe gezichten bij de groep haalt, dat zij in ieder geval speelminuten gaan maken", aldus Koeman. Ook beide doelmannen in de selectie komen in actie: Jasper Cillessen en Jeroen Zoet spelen allebei één interland, aldus de bondscoach.

'Van wedstrijd naar wedstrijd'

Over de opstelling tegen Slowakije, donderdagavond de tegenstander, gaf Koeman verder weinig prijs. "We werken van wedstrijd naar wedstrijd. Na de wedstrijd van morgen gaan we kijken hoe en met wie we Italië gaan bestrijden."

De bondscoach liet in het midden of hij Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum speeltijd geeft. Het Liverpool-duo verloor afgelopen zaterdag op dramatische wijze de Champions League-finale tegen Liverpool. "Ze waren teleurgesteld, dat is logisch na zo'n deceptie. Als ze niet beginnen tegen Slowakije, dan is dat omdat ik ze rust geef. We moeten het nog bekijken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl